Benvolguda comunitat educativa,
Aquest cap de setmana es va fer una enquesta a través de l' Instagram en la qual es va demanar si es volia un article sobre la normativa de TEEI (Tècnic/a Especialista d'Educació Infantil) i el resultat final va ser el 86% favor i el 14% en contra. Per tant, avui us faré una pinzellada de les lleis que ens marquen què s'ha de desenvolupar a les escoles que atenen infants del primer curs del segon cicle d'educació i demà us explicaré quines funcions ha de ser un/a TEEI als centres d'ensenyament.
Tota la legislació resumida a continuació es pot consultar en versió original clicant sobre el nom de la llei / decret.
Tota la legislació resumida a continuació es pot consultar en versió original clicant sobre el nom de la llei / decret.
- LODE (Ley Orgánica 8/1985, de 3 de julio, reguladora del Derecho a la Educación) i va ser la primera llei que donar importància a l'Educació Infantil a l'Estat Espanyol.
- LOE (Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de educación.) és la llei que regula els ensenyaments educatius en tot l'Estat Espanyol.
- Reial Decret 1630/2006, de 29 de desembre, en el que s'estableixen els ensenyaments mínims d'Educació Infantil A partir d'aquest real decret, cada comunitat autònoma va elaborar el seu currículum del primer i segon cicle d'Educació Infantil.
- LEC (Llei 12/2019, del 10 de juliol, d'educació.) és la llei que regula els ensenyaments educatius a Catalunya.
- Decret 181/2008, de 9 de setembre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments del segon cicle de l'Educació Infantil Aquest és el decret on hi ha explicat tot el què fa referència el que coneixem com a Currículum i orientacions del Segon Cicle d'Educació infantil en el qual hi ha recollides les àrees, les capacitats, els continguts, l'avaluació, etc. que s'han de tenir en compte en l'etapa 3-6 anys que assisteixen a l'escola. Cal recordar que a l'estat espanyol l'etapa 0-6 no és obligatoria.
- Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. Aquesta llei es va aprovar a la Generalitat de Catalunya per estipular i garantir drets i oportunitats als infants i adolescents.
- Decret Escola Inclusiva (Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu) Aquest decret defensa que les escoles catalanes han de garantir tots els infants assisteixin els centres ordinàris.
MOLTISSIMES GRÀCIES PER L'EXPLICACIÓ
ResponElimina