dimecres, 15 de juny del 2022

Sóc TEEI, ara què faig?

Al mes de juny cada any hi ha Tècnics i Tècniques d'Educació Infantil que finalitzem els nostres estudis. Alguns a causa de la desconeixença de sortida professional decideix seguir estudiant i formant-se accedir a la universitat i estudiant el Grau de Mestre/a d'Educació Infantil, el Grau de Mestra d'Educació Primària o bé estudien CAFE, psicologia o alguna especialitat semblant. 

Però que passa amb les persones que no poden accedir a la universitat o no tenen els medis suficients? 

Doncs dir-te que si has arribat fins aquí és pot ser per dues raons una perquè et trobes o t'has trobat en aquesta situació  o bé perquè ets una persona xafardera i només vols xafardejar que passa en aquests casos.

No pateixis, sigui per motiu que sigui, has de saber que després d'estudiar el Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècnic/a Especialista en Educació Infantil (TEEI), hi ha sortida laboral tant en el sector públic com privat. 

Si vols accedir al sector públic has de:

1. Accedir a la web oficial del Dept. d'Educació: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/provisional/borsa-treball-laboral/ on trobaràs diferents pestanyes. 


Et recomano que siguis tu qui mira la web, ja que la nostra caterogia poques vegades la veuràs anunciada als mitjants de comunicació i tampoc t'avisen des del departament directament perquè t'inscriguis.

                Nota: Les llistes ordinàries porten tancades des del 2017.

3. També pots consultar el mateix dia que consultis de convocatòria ordinaria, consulta la convocatòria extraordinària.

4. Si estàs de sort i el moment de mirar la web observes que hi ha la llista de TEEI oberta inscriu-te. els passos els marca la propia web de la convocatòria. 

5. Els documents, oficials i fotocopies, que es fan presentar habitualment son:
        a) Títol del Grau de Tècnic/a Especialista en d'Educació Infantil.
        b) El certificat C2 de Català, amb possibles canvis a partir del 2024 que ens demanen el C1, antic nivell D. 
        c) Fotocòpia del DNI vigent davant i darrera. 
6. Després de la presentació de documents has d'esperar que el Dept. d'Educació publiqui les llistes d'aspirants admesos i exclosos. 
7. En cas de ser admès o admesa et recomano que miris un cop al mes la web de l'aspirant per consultar si has estat nomenat o nomenada per suplir alguna vacant o substitució temporal. 
8. Recorda que al inici pots passar anys sense treballar tot i ser a llistes, jo mateixa he estat gairebé 6 anys a llistes i aquest any he fet la meva primera substitució.

Si vols una feina aparentment més segura i vols optar pel sector concertat i privat, les portes al món laboral són diverses.

1. Pots treballar en una escola bressol/ llar d'infants concertada o privada i exercir de tutora.
2. Pots treballar en una escola d'educació infantil al primer nivell, és a dir, amb els infants de 3 - 4 anys únicament. 
3. Optar a fer-te mare o pare  de dia, cal que et donis d'alta d'autònoms. 
4. Pots treballar en una biblioteca infantil o una en què hi hagi secció infantil.
5. Pot fer d' Educadora o Educador en institucions i/o programes específics de treball amb menors de 0-6 anys en situació de risc social, seguint les pautes marcades per altres professionals.
6. Cangur d'infant entre 4 mesos i 6 anys. 
7. Treballar en una ludoteca. 
8. Fer activitats a la casa de la cultura. 
9. Oferir dinàmiques extraescolars, com per exemple vetllar per les activitats dels infants de 0-6 anys en una casa de colònies, aula-natura, etc. 


La informació utilitzada per aquesta publicació ha estat extreta de:

Ajuntament de Granollers (S.D.) Tècnic/a Superior d'Educació Infantil. Família professional de serveis socioculturals i a la comunitat. Recuperat (18/02/2022) de: https://granollers.cat/formacio-professional/tecnica-superior-de%E2%80%99educacio-infantil

Generalitat de Catalunya (S.D.)Borsa de treball de personal laboral. Recuperat (17/02/2022) de:  https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/provisional/borsa-treball-laboral/

Generalitat de Catalunya (S.D.). Convocatòria ordinària. Recuperat (17/02/2022) de: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/provisional/borsa-treball-laboral/convocatoria-ordinaria/

Generalitat de Catalunya (S.D.). Convocatòria extraordinària. Recuperat (17/02/2022) de: https://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/provisio-pas/provisional/borsa-treball-laboral/convocatoria-extraordinaria/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada