dimarts, 19 de novembre del 2019

Les funcions dels i de les TEEI (Tècnics i Tècniques Especialistes d'Educació Infantil)

"Un infant pot ensenyar tres coses en un adult:
posar-se content sense motiu, 
estar sempre ocupat amb alguna cosa
i saber exigir amb totes les forces el què desitja."

                                                 Paulo Coelho

Paraules clau: Primer curs del Segon Cicle d'Educació Infantil, funcions de TEEI, oposicions de TEEI.


Fa uns mesos es va enunciar que segurament hi hauria els primeres oposicions de TEEI. Però sembla ser que no tenim clar en quina etapa i edat poden desenvolupar la seva tasca educativa. Per tant, aquesta publicació d'avui té com a objectiu definir quines tasques a de desenvolupar una TEEI i en quin cicle d'educació infantil i curs. 

Primerament, cal tenir clar que tota la informació que es menciona a continuació està extreta de la web del departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya  Una vegada dit d'on surt la informació, només cal llegir els punts de continuació.

El i/o la TEEI ha de:

  1. Col·labora amb els i les mestres del primer curs del segon cicle d'Educació Infantil i vetllen pel desenvolupament d'hàbits d'autonomia i en l'atenció a les necessitats bàsques. 
  2. Participar en la preparació  i el desenvolupament d'activitats d'ensenyament i aprenentatge, és dir, organització de l'aula, elaboració de materials didàctics i suport al desenvolupament de les sessions.
  3. Col·laborar en la planificació i el desenvolupament d'activitats d'ensenyament i aprenentatge d'hàbits d'autonomia dels alumnes.
  4. Dur a terme activitats d'atenció a les necessitats bàsiques dels infants.
  5. Participar en processos d'observació dels infants. 
  6. Tenir garantida la participació en les reunions que permetin la coordinació amb els equips docents (cicle, nivell i claustre).
  7. Participar en les activitats de formació que tenen relació amb les seves funcions.
  8. Poder participar en entrevistes amb les famílies, però sempre hi ha d'haver el o la mestre/a present.



Recordeu que si tot i el resum teniu dubtes me'ls podeu fer arribar a través del correu vivenciesdunamestra@gmail.com o bé contactant directament amb el teu servei territorial.

1 comentari:

  1. Bon dia. No sé on trobar on diu que les TEEIs no podem estar soles a les aules. Estic en una escola pública on a vegades em deixan sola a la classe perque falta algun docent. A vegades he d´obrir la porta perque falta el conserge. Em diuen que si volguessin em farien estar a l´hora del migdia. No sé quan si he d´estar a nivells, claustres, comunitats, comissions......em prodria ajudar?

    ResponElimina