dilluns, 15 de juny del 2020

Recomanació de llibres: La separació quan hi ha infants a casa

"Algunas veces el desamor
es una lección. 
Y lo mejor que 
podemos hacer es aprender de ella."

                                                         Jon Voight

Paraules clau: Separació, divorsi, educació emocional, SAP (Síndrome d'Aliniació Parental), fills i filles, amor, reflexió. 

El passat dissabte 13 de juny va tenir lloc l'entrevista La separació quan hi ha infants a casa. La veritat és que va ser un èxit, perquè a part de les possibles preguntes que pogués fer jo a la psicologia i psicopedagoga, algunes famílies també van preguntar per les seves inquietuds. 

Algunes famílies van demanar-nos si deixariem l'enllaç al 24h., però el final vam decidir que el millor era tenir l'entrevista a IGTV així es pot consultar sempre que faci falta. 

D'altra banda, vam mencionar algun llibre i conte infantil els quals us faré una petita presentació i ressenya a continuació.


Llibres per a la família

Tejedor, A. (2006). El Síndrome de Alienación Parental. Una forma de Maltrato. Sevilla: EOS.

Ressenya: 

El Síndrome de Alienación Parental. Una forma de Maltrato és un llibre ideal per a comprendre els motius pels quals un progenitor no ha de parlar malament de l'altre davant l'infant per evitar el maltractament psicologic. Aquest llibre parla de tres nivells de SAP, els sintomes i els efectes que provoca, així com estrategies per intervenir en aquest casos. Perquè el contingut no sigui purament teòric, el finl del llibre hi ha l'explicació d'alguns casos. 

Feliu, M.H. (2005). Acabar bé. Com afrontar la separació i el divorci. Barcelona: Oxigen Viena.

Ressenya: 

Acabar bé és un llibre per ajudar-te a fer el pas i dir que vols separar-te o bé no saps com encaixar que la teva parella vol seguir la seva vida sense estar amb tu. La Maria Helena Feliu és llicenciada en Filosofia i lletres a la Universitat de Barcelona (UB) i diplomada en Psicologia a la UB. A la seva consulta com a psicologa ha intervingut com a mediadora familiar i el 2005 va escriure aquest llibre per ajudar a més famílies que es troben en procés de separació o ja s'han separat i volen evitar discusions davant dels infants. 


Conte per infants


Rayo,A. y Armiño, M. (2019). Mi familia es especial. Barcelona: El Pirata.


Ressenya

Aquest conte tracte de la diversitat familiar a través els animals, es poden veure gairebé tots els casos de famílies. Les imatges són molt boniques i el ser animals, els infants no s'ho prenen com una cosa personal, tot i que empatitzen i acaben explicant com és la seva família. A més a més,si cliques sobre la imatge del conte, podràs obtenir l'edició en lletra de pal. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada